Tips och råd

För kattägare

Siames
Att ha katt är fantastiskt! Du som går i kattköpartankar har en härlig tid framför dig!

Funderar du på vilken av alla fina kattraser du ska välja, vad du behöver ha hemma när katten flyttar hem till dig, hur du tar hand om katten, den första tiden hemma… listan kanske är lång på frågor och funderingar. Vi hoppas att du får lite hjälp på vägen och att du genom köpakatt.se hittar just DIN KATT!

Det finns många fördelar att köpa en raskatt med certifierad stamtavla – bland annat vet du vad du kan förvänta dig av din katt eftersom varje ras är avlad efter särskilda egenskaper.

 

Läs mer>>

Har du inte bestämt dig för vilken katt du vill ha? Hane eller hona, korthår eller långhår, kattunge eller vuxen katt? Funderar du på katt när du bor i lägenhet.

 

Läs mer >>

Att skilja en kattunge från sin mor, och eventuella syskon, för att flytta till ett nytt hem är en stor omställning för den lilla katten – och det är det även för en äldre katt.

 

Läs mer >>

Att vara kattägare är härligt – och ansvarsfullt! 

  • Försäkring
  • Veterinärbesök
  • Pälsvård
  • mm

Läs mer >>

Är du intresserad av katt – då är medlemskap i en av SVERAKs kattklubbar ett utmärkt tillfälle att få umgås med andra som har samma intresse som du har. 

 

Läs mer >>

Tamkatten är ett sällskapsdjur! Visst är den självständig och intelligent – och den har också ett stort behov av social kontakt och kan skapa mycket starka band med sin familj.

 

Läs mer >>