Kattungar till salu - Sokoke

Sokoke

Information om kattrasen sokoke

Sokoke är en liten ras med en burmas kropp och abessinerns tickade päls. Den är livlig och alert likväl som den är självständig.

Sokokes päls

Pälsen är mycket kort och tättliggande med lite eller ingen underull. Sokoke finns endast i en färg; bruntabby. På en sokoke är det unikt att det finns hårstrån som är agouti (mönstrade) i de annars non-agouti (icke mönstrade/solida) områdena.

Storlek och utseende på en sokoke

Den har en medium till lång kropp med kraftig benstomme, välutvecklad bröstkorg och långa, eleganta ben – bakbenen är längre än frambenen. Halsen är graciös och huvudet är mjukt triangelformat och upplevs som litet i relation till kroppen.

De stora uttrycksfulla, lätt mandelformade ögonen har svarta “eyeliners”. Den har medelstora öron och det är önskvärt att de är tofsade.

Sokokes historia och ursprung

Rasen sokoke har fått namnet efter Sokoke-distriket i Kenya där katten fortfarande existerar och det är även i den regionen aveln startade. Ett avelspar togs med till Danmark och uppfödaren tog sedermera hem ytterligare katter för att bredda avelsbasen.

Topp-tio populäraste kattraserna i Sverige

Kattförbundet SVERAK utfärdar ca 15 000 kattstamtavlor per år. Vill du veta vilken plats sokoke hamnade på i förra årets topplista? Besök sverak.se för svaret (direktlänk)

Sokoke till salu

Besök våra kattannonser “sokoke till salu” för att se pris och tillgängliga kattungar från uppfödare som är medlemmar i Kattförbundet SVERAK.

Har ni hittat en bortsprungen katt?

Ingen fara! Det finns en sida där man kan söka efter sin saknade katt eller registrera om man hittat en katt! Besök Saknad katt via länken för mer information.

Försäkra din sokoke med rabatt på kattförsäkring hos Agria

Bli medlem i en SVERAK-kattklubb och få 15% rabatt på din kattförsäkring hos Agria. 
Läs mer om hur det går till här.

 

Vill du veta vilka kattklubbar som ingår i SVERAK? Se hela listan av kattklubbar i Sverige här.