Kattungar till salu - snowshoe

Information om snowshoe

Snowshoe är en livlig och aktiv, nyfiken och social ras som gärna har sällskap av en annan katt.

Pälsen hos en snowshoe

Kort till medelkort mjuk, silkig och tättliggande päls utan underull.

Storlek och utseende på en snowshoe

Snowshoe har en muskulös och långsträckt kropp med knubbiga, medelhöga ben och runda, stora tassar. Huvudet är tämligen runt med breda kinder och kraftig haka. De intensivt blå ögonen är valnötsformade och snett placerade.

Snowshoe är ”maskad”, det vill säga ansiktet, öronen, benen och svansen har en mörkare färg men den ska ha vita framtassar upp till handloven, vita baktassar upp till hasen och gärna vit bläs och haka.

Snowshoes historia och ursprung 

Snowshoe har sitt ursprung i USA där en uppfödare på 1960-talet, efter en del motsättningar från bland annat siamesuppfödare, parade en siames med vitfläckig american shorthair.

Avelsarbetet gick långsamt till en början men intresse fanns och på 1980-talet godkändes rasen av det amerikanska förbundet TICA.

Vilka är de populäraste kattraserna i Sverige? 

Visste du att Kattförbundet SVERAK utfärdar ca 15 000 kattstamtavlor per år? Vill du veta vilken plats snowshoe hamnade på i senaste topplistan? Besök sverak.se för svaret (direktlänk)

Snowshoe till salu

Besök våra kattannonser “snowshoe till salu” för att se pris och tillgängliga kattungar från uppfödare som är medlemmar i Kattförbundet SVERAK.

Har er katt sprungit vilse?

Det finns en sida där man kan söka efter sin saknade katt eller registrera om man hittat en katt! Besök Saknad katt via länken för mer information.

Försäkra din snowshoe med rabatt på kattförsäkring hos Agria

Bli medlem i en SVERAK-kattklubb och få 15% rabatt på din kattförsäkring hos Agria. 
Läs mer om hur det går till här.

 

Vill du veta vilka kattklubbar som ingår i SVERAK? Se hela listan av kattklubbar i Sverige här.