Kattungar till salu - lykoi

Lykoi


Information om lykoi

Lykoi är en preliminärt godkänd ras inom SVERAK/FIFe.

Lykoi är ett gammalt grekiskt ord som betyder varg. Lykoi kommer från en mutation av en inhemsk korthårig svart katt som dök upp i USA 2010. Avel startade 2011, med två kullar från olika linjer. Senare har nya mutationer dykt upp i Frankrike och Italien.

Päls och utseende hos en lykoi 

Varulvskatten, som den också kallas har en mjuk päls och den har inslag av ljusa hårstrån som ger ett intryck av, vad vi på människor brukar kalla ”grå tinningars charm” fast katterna har det över hela kroppen. Rasen beskrivs som aktiv, lekfull och nyfiken; en ras som passar i ett aktivt hem.

Lykoi är en katt med ett speciellt utseende och med en unik färg som kallas roan. Alla färger och mönster är tillåtet. 

Topplista över de vanligaste kattraserna i Sverige

Kattförbundet SVERAK utfärdar ca 15 000 kattstamtavlor per år. Vill du veta vilken plats lykoi hamnade på i förra årets topplista? Besök sverak.se för svaret (direktlänk)

Lykoi till salu

Besök våra kattannonser “lykoi till salu” för att se pris och tillgängliga kattungar från uppfödare som är medlemmar i Kattförbundet SVERAK.

Bortsprungen katt?

Det finns en sida där man kan söka efter sin saknade katt eller registrera om man hittat en katt! Besök Saknad katt via länken för mer information.

Försäkra din lykoi med rabatt på kattförsäkring hos Agria

Bli medlem i en SVERAK-kattklubb och få 15% rabatt på din kattförsäkring hos Agria. 
Läs mer om hur det går till här.

 

Vill du veta vilka kattklubbar som ingår i SVERAK? Se hela listan av kattklubbar i Sverige här.