Kattungar till salu - german rex

 

Quiomme’s Ayla for Djaeknens SVERAK 227993 Foto: Gunnel Hedberg

Information om german rex

German rex är en tålmodig men ändå en aktiv ras som är mycket sällsynt.

Pälsen hos en german rex

Pälsen är kort, mjuk och silkig, vågig eller lockig och består av varierande tunn och mjuk till tjock överull.

German rexens storlek och utseende

German rex har en medellång, smidig och muskulös kropp med ett mer europélikt utseende än hos cornish rex och devon rex.

Huvudet är rundat med rejäl bredd mellan öronen, välutvecklade kinder, kraftig haka, medellång näsa som är lätt inbuktad vid näsroten, medelstora ögon och öron och korta, krusiga morrhår.

German rex historia

Hur länge katter med lockig eller vågig päls funnits kan inte sägas men på 1930-talet i Tyskland rapporterades om detta fenomen dock utan att något arbete gjordes i detta skede att framavla en lockig kattras.

Under 1940-talet omhändertogs ett ”litet lamm”, en katthona med lockigt hår, som senare fick ungar varav en del blev rexade och andra normalpälsade.

Vanligaste kattraserna i Sverige förra året?

Visste du att Kattförbundet SVERAK utfärdade mer än 12 000 st stamtavlor 2023? Vill du veta vilken plats german rex hamnade på i topplistan det året? Besök sverak.se för svaret (direktlänk)

German rex till salu

Besök våra kattannonser “german rex till salu” för att se pris och tillgängliga kattungar från uppfödare som är medlemmar i Kattförbundet SVERAK.

Bortsprungen katt?

Visste du om att det finns en sida där man kan söka efter sin saknade katt eller registrera om man hittat en katt? Besök Saknad katt via länken för mer information. 
 

Försäkra din german rex med rabatt på kattförsäkring hos Agria

Bli medlem i en SVERAK-kattklubb och få 15% rabatt på din katts försäkring hos Agria. Läs mer om hur det går till här >> 
 
Vill du veta vilka kattklubbar som ingår i SVERAK? Se hela listan av kattklubbar i Sverige här.