Kattungar till salu - cymric

Katt till salu - cymric

Information om cymric

Cymric är en långhårig manx. Det är en klok, tillgiven och personlig ras och förknippas som ”den svanslösa” katten, men det finns också katter som har mer eller mindre “normal” svanslängd.

Pälsen hos en cymric

Pälsen är mediumlång, mjuk, silkig och tät med riklig underull och är “dubbel” – det vill säga den består av lika delar täckhår som mellan- och ullhår. Detta gör att pälsen inte är slätliggande utan luftig.

Vill du ha en korthårig cymric? Läs mer om syskonrasen manx.

Storlek och utseende på en cymric

Cymric har en medelstor och kompakt kropp med kort rygg och kraftigt rund bakdel. Benen är kraftiga och muskulösa med runda tassar. Bakbenen är något längre än frambenen, som är brett placerade, vilket gör att den får en lutande profil.

Huvudet är runt och brett med framträdande kinder, medellång näsa med markerad inbuktning mellan nos och panna samt stora, runda ögon.

Vanligaste kattraserna i Sverige förra året?

Visste du att Kattförbundet SVERAK utfärdade mer än 12 000 st stamtavlor 2023? Vill du veta vilken plats cymricen hamnade på i topplistan det året? Besök sverak.se för svaret (direktlänk)

Cymric till salu

Besök våra kattannonser “cymric till salu” för att se pris och tillgängliga kattungar från uppfödare som är medlemmar i Kattförbundet SVERAK.

Bortsprungen katt?

Visste du om att det finns en sida där man kan söka efter sin saknade katt eller registrera om man hittat en katt? Besök Saknad katt via länken för mer information. 
 

Försäkra din katt med rabatt på kattförsäkring hos Agria

Bli medlem i en SVERAK-kattklubb och få 15% rabatt på din katts försäkring hos Agria. Läs mer om hur det går till här >> 
 
Vill du veta vilka kattklubbar som ingår i SVERAK? Se hela listan av kattklubbar i Sverige här.